volgende project vorige project

©Wolfensteijn
©Harry Hamelink
©Milan Tettero
©Man over Woord
©Melanie Marsman

©Harry Hamelink
©Antoine Bongers©Milan Tettero
©Milan Tettero
©Milan Tettero

Spinvis


Sinds 2003 speel ik met Spinvis (Erik de Jong), die in 2002 de wereld verbaasde met wondermooie Nederlandstalige liedjes waarin tekst en muziek als gelijken in elkaar haken. Spelen met Spinvis is een groot en mateloos inspirerend avontuur.

We spelen op grote en kleine podia, met de band of met z'n tweeën. Naast de optredens maken we voorstellingen en werken we vaak met dansers. In 2014 maakten we de gedanste opera 'Kintsukuroi'. In 2015 speelden we als duo 'Oogcontact van de eenzaamste soort'. In 2017 ontstond in samenwerking met choreograaf Amos Ben-Tal de dansvoorstelling 'Howl'. In 2019 staat een nieuwe productie samen met Introdans gepland.

Trein Vuur Dageraad


Trein Vuur Dageraad is de titel van de nieuwe plaat die in april 2017 is verschenen. Een plaat over wat gaat en wat blijft en over alles wat nog komt.

De afstand blijft
De vangrail blijft
De populieren gaan
De helden gaan
Augustus blijft

We spelen de nieuwe muziek het hele jaar in theaters, op poppodia en festivals, in Nederland en in België. Behalve Lucas Oldeman (toetsen, gitaar) en Marcel van As (drums) zijn er twee nieuwe bandleden: Diede Oosterveen (piano en basgitaar) en Merel Junge (viool, trombone en euphonium).

Oogcontact van de eenzaamste soort

In 2015 stonden we het hele jaar met z'n tweeën op het podium, omringd door instrumenten en lampen. De lichttafel stond bij ons en bedienden we zelf. Oogcontact van de eenzaamste soort, een voorstelling over wat blijft en wat gaat, was een muzikaal feest en een spel met licht en donker, schaduw en schemer.Kom Terug


Twee meisjes/Bagagedrager

In november 2011 waren we een week te gast in De Laatste Show op de vrt. De laatste dag speelden we een mashup van de liedjes 'Bagagedrager' van Spinvis en 'Twee Meisjes' van Raymond van het Groenewoud.Tot ziens, Justine Keller

Op 7 november 2011 is de nieuwe plaat van Spinvis verschenen, 'Tot ziens, Justine Keller'. 22 november werd het album officieel gepresenteerd in Tivoli, Utrecht en de dag erna, 23 november, in België, in de AB te Brussel. Sindsdien reizen we stad en land af om te spelen in theaters, in muziekzalen en op festivals. De liedjes zijn prachtig! De band is ondertussen aangevuld met de held Julius de Pauw (mamola, gitaar).


De weerman

Voorjaar 2011 tourden we langs de theaters in Nederland met het theaterconcert 'De weerman'. We spelen met een vijfkoppige band: Lucas Oldeman (toetsen, gitaar, zang), Cor van Ingen (basgitaar, zang), Marcel van As (ritmes, laptop, zang), Spinvis (zang, gitaar, toetsen) en ik (cello, zaag, zang).


Lupo Thomas

In 2010 kwam de eerste muziekfilm van Spinvis en Hans Kok uit, "Lupo Thomas", een film met vreemde, mooie liedjes en een bizar verhaal dat zich afspeelt in de nieuwe wijk Vathorst. De film is nu ook op DVD verschenen en verkrijgbaar op www.spinvis.nl.
Wespen op de appeltaart


De omstandigheden van mevr. Van Camp


Deel 1 en 2 van “De omstandigheden van mevr. Van Camp”, een mini-documentaire van Erik Weeda, 2006. Dit filmpje staat op de dvd-zijde van de plaat Flamingo van Spinvis.
Spelen

Eind 2003 werden enkele optredens van Spinvis uitgebreid met strijkers. Zo kwam ik in de band terecht. Met Lucas Oldeman (toetsen), Cor van Ingen (basgitaar), Jan van Eerd (vibrafoon en samples), Jeroen Kleijn (drums), Arjan Witte (toetsen, accordeon) en iets later ook aangevuld met Hans Dagelet (trompet) speelden we "Lotus Europa", "Op een avond in het heelal", "De Explicateur", de paradevoorstellingen "De Suikerklok" en "Noga", met Simon Vinkenoog, en heel veel optredens op allerlei pop, theater- en festivalpodia in Nederland en België, maar ook in Berlijn en Zuid-Afrika.

© 2011 Saartje Van Camp,  Ontwerp Atelier Hugo Herrera Tobon